Letland

LETLANDSTOCKHOLM 2016

Dit zijn de twintig deelnemers in Letland

Na het grote succes van vorig jaar, is het geen verrassing dat de Letse omroep LTV verdergaat met de voorronde Supernova. Het deelnemersveld van de tweede editie werd vanavond bekendgemaakt.

In een introductieshow op het eerste net van de omroep, werden druppelsgewijs de twintig namen bekend gemaakt die het de komende vier weken tegen elkaar moeten opnemen. Volgende week zondag, 7 februari, en de zondag nadien, 14 februari, vinden twee kwartfinales plaats, met telkens tien kandidaten. Uit elke uitzending stoot de top-4 door naar de halve finale, op 21 februari. Van de acht halve finalisten krijgt de helft, ofwel ofnieuw de top-4, een ticket voor de finale, op 28 februari.

In elke uitzending hebben het publiek en een vierkoppige vakjury, waaronder Intars Busalis uit 2009 en Brainstorm-drummer Kaspars Roga (2000), evenveel in de pap te brokken. In de eerste drie shows duiden ze elk telkens twee van de vier songs aan die zich plaatsen voor de volgende etappe. In de finale telt enkel de stem van het Letse volk. Alle shows worden aan mekaar gepraat door het duo Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš.

Het volledige deelnemersveld van Supernova 2016, op volgorde van bekendmaking:

ArtiestNummer
Paula DukureLook in the Mirror
ElektroFolkMiracle Drums
Rūta DūdumaBeing a Friend
Ivo Grīsniņš-GrīslisWe Are the Light
Sabīne BerezinaMy Inspiration
Edvards GriezeNew Day
Marta GrigaleChoices
CatalepsiaDamnation
Samanta TīnaThe Love is Forever
JustsHeartbeat
Samanta TīnaWe Live For Love
Madara GrēgereYou and I
Crow MotherDemons
Markus RivaI Can
MyRadiantUWe Will Be Stars
Mārtiņš RuskisStill Holding Stars
DVINESSet It On Fire
Marta RidovaNot From This World
Miks DukursParadise
Iluta AlsbergaOn Hold

Een groot aantal van de kandidaten nam eerder al eens deel aan de Letse nationale finale. Zangeres Samanta Tīna bijvoorbeeld nam al drie keer deel en werd al een keer derde en twee keer tweede. Nu heeft ze als enige twee liedjes in de race. De song Heartbeat van zanger Justs werd geschreven en gecomponeerd door Aminata Savadogo. Alle songs zijn te beluisteren op het officiële Soundcloudaccount van Supernova.

Aan de laureaat om de prestatie van Aminata van vorig jaar te verbreken. Zij pakte in Wenen vorig jaar een zesde plek met Love Injected, het beste resultaat voor de Baltische staat in tien jaar tijd. Dit jaar staat Letland in de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei.

Advertentie