Duitsland

DUITSLANDSTOCKHOLM 2016

Duitsland sleutelt aan selectieprocedure

Het geplaagde land gaat het voor 2016 over een andere boeg gooien. Duitse omroep NDR hervormt de voorronde waarin ze op zoek gaan naar een geschikte kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Het ‘clubconcert’, waarbij één nieuwkomer een wildcard voor de nationale finale kon winnen, schaffen ze af. Meer details maken ze in de toekomst bekend.

‘We willen terug naar de linkse kolom van het scorebord’, aan het woord is Carola Conze. Deze dame is de nieuwe delegatieleider van Duitsland op het songfestival. Om terug hoger te klimmen sleutelt NDR aan hun selectieprocedure voor Stockholm 2016. Dat is nodig want het land is al een tijdje op de sukkel, met de gedeelde laatste plaats (en nul punten) van Ann Sophie met Black Smoke als absolute dieptepunt.

Helene Fisscher

Eén van de eerste maatregelen is het afschaffen van het clubconcert waarbij één onbekend talent een wildcard kon winnen voor de Duitse finale. Dat is best opmerkelijk want zowel Elaiza (2014) als Ann Sophie (2015) wonnen dankzij die wildcard de uiteindelijke voorronde. Conze: ‘We zijn er lange tijd van uit gegaan dat nieuwkomers zoals Lena Meyer-Landrut de succesformule voor ons land waren, maar we horen nu meer en meer de bedenking dat we best een gevestigde waarde zoals Helene Fisscher zouden selecteren.’

‘Om een goed resultaat te halen op het songfestival heb je het volledige plaatje nodig: een goede song, artiest en performance. Zweden had alles dit jaar. Wij gaan daar in Duitsland ook naar op zoek’, eindigt Carola Conze.

Meer details over de nieuwe Duitse voorronde zijn er nog niet, die zullen later bekend worden gemaakt.

 

 

Advertentie