Italië

ITALIESTOCKHOLM 2016

Finale ‘Sanremo’ gaat door op 13 februari

De winnaar van het Italiaanse liedjesfestival Sanremo mag net zoals in 2015 naar het songfestival. Al is het steeds afwachten of de winnaar Italië ook effectief zal vertegenwoordigen. Een deelname is namelijk niet verplicht. Het populaire televisieprogramma loopt van 9 tot en met 13 februari 2016.

De Italiaanse omroep RAI zal Sanremo opnieuw gebruiken als selectiemethode om een geschikte kandidaat te vinden voor het songfestival in Zweden. De winnaar van Sanremo in de Campioni categorie (de belangrijkste) zal door de RAI gevraagd worden om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Hij of zij mag uiteindelijk zelf bepalen of ze het ticket richting Stockholm aanneemt. Het lied hoeft ook niet datgene te zijn waarmee de winnaar zegevierde tijdens Sanremo. Op 13 februari weten we wie het Italiaanse festival wint.

Sinds hun grote comeback in 2011 is het songfestival weer erg populair geworden in Italië. Het is daarom dat de shows van 2016 zullen uitgezonden worden op Rai Uno, het veel drukker bekeken kanaal van de Italiaanse omroep. Het is voor het eerst sinds 1991 dat het songfestival weer op het eerste kanaal te zien zal zijn.

In 2015 won het trio Il Volo Sanremo en zij namen maar al te graag deel aan het songfestival. Met Grande amore behaalden ze de derde plaats.

Advertentie