Italië

ITALIESTOCKHOLM 2016

Francesca Michielin zingt ‘Sanremo’-lied op songfestival

Italië wordt op het komende Eurovisiesongfestival in Stockholm vertegenwoordigd door zangeres Francesca Michielin. Zij eindigde gisteren tweede in de finale van de Italiaanse muziekshow Sanremo. (Foto: RAI)

De groep Stadio had de 56e editie van het liedjesfestijn gewonnen, maar er ontstond onmiddellijk grote twijfel of Stadio ook naar het songfestival zou gaan. Tijdens een lange persconferentie deze middag kwam er nog geen uitsluitsel, tot Eurovision.tv uitpakte met het nieuws dat de runner-up het ticket voor Stockholm krijgt.

Stadio was naar eigen zeggen vereerd met het winnen van Sanremo en het verzoek om het laarsvormige land te vertegenwoordigen, maar ze hadden al een tournee gepland die clashte met de data van het songfestival. ‘Als we drie jonge mannen waren, zouden we dolgelukkig zijn’, lieten de bandleden optekenen, verwijzend naar hun gevierde leeftijden.

De 19-jarige Michielin pakte zilver in Sanremo met het lied Nessun grado di separazione. Inmiddels werd bevestigd op Eurovision.tv dat ze ook met dat nummer aan het songfestival deel zal nemen.

Italië neemt als land van de Big 5 onmiddellijk deel aan de finale van het 61e Eurovisiesongfestival, op zaterdag 14 mei.

Nessun grado di separazione:

play

Advertentie