Armenië

ARMENIESTOCKHOLM 2016

Iveta Mukuchyan zingt voor Armenië

De 29-jarige Iveta Mukuchyan werd intern gekozen door de Armeense televisieomroep, AMPTV, om haar land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival volgend jaar. Dat meldt eurovision.tv.

Mukuchyan werd geboren in Armenië, maar verhuisde op jonge leeftijd met haar familie naar Duitsland. Daar woonde ze twintig jaar, maar nadien keerde ze terug naar haar vaderland. In 2012 nam ze nog deel aan de Duitse versie van de talentenjacht The Voice, en daar schopte ze het tot de liveshows. Hier is een fragment van haar optreden van Loreens Euphoria:

play

 

De Armeense omroep heeft samen met de bekendmaking van Mukuchyan de inschrijvingen geopend voor tekstschrijvers uit de hele wereld om het geschikte songfestivalnummer aan te reiken. Tot en met 13 november kan er gemaild worden naar [email protected]. Meer informatie vind je op de officiële Armeense songfestivalwebsite.

Op het vorige songfestival werd Armenië vertegenwoordigd door de internationale groep Genealogy. Met Face The Shadow bleven ze hangen in de middenmoot, met een zestiende plek.

play

Advertentie