Duitsland

DUITSLANDSTOCKHOLM 2016

Jamie-Lee Kriewitz wint Duitse finale

Vanavond vond Unser Lied für Stockholm plaats, de Duitse nationale finale voor het Eurovisiesongfestival. Tien liedjes namen het tegen elkaar op, en in twee stemrondes koos het publiek voor de 17-jarige Jamie-Lee Kriewitz en haar song Ghost.

Ook zanger Alex Diehl en de groep Avantasia hadden zich weten te plaatsen voor de superfinale. De overige noteringen werden niet bekendgemaakt. De twee uur durende show werd ook opgeleukt met heel wat songfestivalfragmenten uit de oude doos, met als verteller de vaste Duitse songfestivalcommentator Peter Urban.

Jamie-Lee Kriewitz verwierf bekendheid in Duitsland door vorig jaar de talentenjacht The Voice of Germany te winnen. Ghost was haar eerste single na afloop van die zege, en wordt nu ook de Duitse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2016. Ze won de superfinale met bijna de helft van alle stemmen.

De volledige uitslag:

#Deelnemer(s)Nummer%Plaats
1Ella EndlichAdrenalin
2JocoFull Moon
3GregorianMasters of Chant
4Woods of BirnamLift Me Up (From the Underground)
5LuxuslärmSolange Liebe in mir wohnt
6KeømaProtected
7AvantasiaMystery of a Blood Red Rose21,63
8Alex DiehlNur ein Lied33,92
9Jamie-Lee KriewitzGhost44,51
10Laura PinskiUnder the Sun We Are One

Als land van de Big 5 staat Duitsland meteen in de finale van het songfestival 2016, op zaterdag 14 mei. Vorig jaar eindigden onze oosterburen troosteloos onderaan met nul punten – een prestatie die met het nieuwe stemsysteem gelukkig dubbel zo moeilijk te evenaren valt.

Ghost:

https://www.youtube.com/watch?v=pGep0qfqED0

Advertentie