Montenegro

MONTENEGROSTOCKHOLM 2016

Montenegro kiest opnieuw voor het Engels

Montenegro maakte in oktober al bekend dat de band Highway het land zal vertegenwoordigen in Stockholm. De groep kondigde alvast aan dat het lied in het Engels zal gezongen worden.

Marko Pesic, een van de bandleden, zei in het interview dat Highway al een demo had ingezongen waarin alle vier groepsleden een stukje zingen. Hij beweert dat het lied al goede commentaar kreeg en dat het het publiek vanaf de eerste luisterbeurt weet te overtuigen. Het wordt een moderne rocksong die eind februari of begin maart wordt voorgesteld in een speciale uitzending.

De groep zingt normaal niet in het Engels, maar hun songfestivalinzending zal toch Engelstalig zijn. De laatste drie jaren stuurde Montenegro telkens songs in het Montenegrijns. Dat leverde hun in 2014 voor het eerst succes op toen Sergej Ćetković de finale wist te halen, voor het eerst in zes pogingen. Ook vorig jaar slaagde Knez daar in, hij boekte met de dertiende plaats Montenegro’s beste notering ooit. Het is van 2012 geleden dat Montenegro in het Engels zong. Dat was met het opvallende Euro Neuro.

Meer informatie over Highway vind je in hun kandidatenfiche.

 

Advertentie