Noorwegen

NOORWEGENSTOCKHOLM 2016

Noorse finalisten bekend op 19 januari

De Noorse omroep NRK zal op 19 januari de namen van de tien finalisten bekendmaken tijdens een persconferentie. Dat meldt ESCNorge.

De Noren kiezen op zaterdag 27 februari hun kandidaat voor Stockholm tijdens Melodi Grand Prix 2016. De namen van de tien finalisten worden op 19 januari om 12 uur wereldkundig gemaakt. Jan Fredrik Karlsen, de grote man achter MGP, maakt dan niet enkel de namen bekend, maar laat ook vijftien seconden durende fragmenten van de liedjes horen.

Op 2 februari zullen de volledige liedjes gepubliceerd worden. In de week voorafgaand aan de finale zal er ook een programma uitgezonden worden waarin de kijker kan kennismaken met de artiesten en hun songs.

Karlsen lijkt zeker van zijn stuk te zijn en gelooft in de kwaliteit van de selectie. ‘Het zijn niet de grote namen van de Noorse muziekindustrie, maar de meesten zullen toch bekend in de oren klinken. Er zijn verschillende genres vertegenwoordigd en ik denk dat sommigen niet enkel het potentieel hebben om MGP te winnen, maar ook het songfestival zelf’, klinkt het.

De Noorse finale vindt ook dit keer weer plaats in Oslo Spektrum. SilYa en Kare Manus Bergh verzorgen opnieuw de presentatie. Vorig jaar namen Mørland en Debrah Scarlett deel voor Noorwegen. Zij bereikten toen de achtste plaats met A Monster Like Me.

Advertentie