Noorwegen

NOORWEGENSTOCKHOLM 2016

Noorwegen kiest op 27 februari

De Noren kiezen op zaterdag 27 februari volgend jaar hun songfestivalkandidaat voor Stockholm, volgens MGP-baas Jan Fredrik Karlsen. Dat schrijft ESCNorge.

Op een bijeenkomst van de Noorse tak van de songfestivalvereniging OGAE was ook Jan Frederik Karlsen aanwezig. Sinds juni dit jaar is hij het nieuwe meesterbrein achter de Noorse songfestivalvoorronde, Melodi Grand Prix. Hij lichtte een tipje van de sluier op voor de editie van 2016.

Net als bij de editie van dit jaar komen er geen voorrondes, en zal slechts een finale de geschikte Noorse deelnemer aanwijzen. In maart dit jaar legde dat de omroep NRK geen windeieren: met meer dan 1,2 miljoen kijkers werd Melodi Grand Prix 2015 de meest bekeken editie in jaren. Ook zal er een liedje minder in de race zijn dan de vorige keer. Toen waren er nog elf liedjes, volgend jaar zullen dat er slechts tien zijn.

‘Er zal een liedje zijn dat de ene haat, maar de andere geweldig vindt, en een groep met een interessante geschiedenis die velen zal charmeren’, laat Karlsen nog weten. Hij is stellig dat er opnieuw een grote verscheidenheid in genres zal zijn, waarmee hij erop doelt dat de liedjes al geselecteerd zijn.

De tien liedjes worden in januari volgend jaar bekend gemaakt. Zoals vanouds vindt de finale plaats in het Oslo Spektrum, en net als bij MGP 2015 zullen SilYa en Kare Manus Bergh presentatoren van dienst zijn. De Noorse finale staat gepland voor zaterdag 27 februari volgend jaar.

Op het afgelopen songfestival in Wenen werd het Scandinavische land achtste met het lied A Monster Like Me van het duo Mørland en Debrah Scarlett (foto).

Advertentie