Georgië

GEORGIESTOCKHOLM 2016

Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz voor Georgië naar songfestival 2016

De Georgische omroep GBP maakte zopas bekend dat band Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz het land zal vertegenwoordigen op het komende songfestival in Zweden.

Het nieuws dat de band naar het songfestival gaat, komt niet geheel onverwachts. Op de website van GPB heeft (per ongeluk) een foto gestaan van de groep, maar die werd snel offline gehaald.

Young Georgian Lolitaz, opgericht in 2000, bestaat uit Nika KocharovGia Iashvili, Nick Davitashvili en Dima Oganesian. De groep is nog vrij onbekend in eigen land, maar de band bracht wel al enkele songs uit. Hun lied Gay Swimmer past alvast in de songfestivalsfeer. Hun aparte groepsnaam is een parodie op verschillende pornowebsites.

play

 

GPB doet nu een oproep naar componisten om een song voor de jongens te maken. Ze zijn op zoek naar een dansbare song, met indie-rock en electro-invloeden. Een song kan ingestuurd worden tot 8 januari.

Voor 2016 opteert Geogrië dus voor een interne selectie, terwijl ze dit jaar nog voor een nationale voorronde kozen. Georgië werd elfde op het afgelopen songfestival in Wenen. Zangeres Nina Sublatti zong toen het lied Warrior.

 

 

Advertentie