Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

The Starlings brengen album « UP ALL NIGHT » uit

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwste plaat van The Starlings uit. Het derde studioalbum van de groep luidt UP ALL NIGHT. Op het album staan ook Oceanside en Rollercoaster, de twee songs waarmee ze een gooi deden naar het Belgische Songfestivalticket voor het Eurovisiesongfestival 2023.

The Starlings, het muziekduo bestaande uit Tom Dice (ESF 2010) en Kato Callebaut, zijn ondertussen een bekende naam binnen Songfestivalland. In 2023 namen ze nog deel aan de Vlaamse preselectie (foto). Ook buiten de context van het Songfestival werken de twee duchtig verder aan hun muzikale carrière.

Afgelopen vrijdag brachten ze hun derde album uit. ‘Een plaat over liefde, plezier en groots blijven dromen’, zo stellen Tom en Kato op Instagram.

Nummers op het album

Naast de twee Eurosong-inzendingen Rollercoaster en Oceanside, vind je ook de songs Madness, Till the Day I Die, Indigo en de single Supernova terug op het album. Verder kan je ook het nummer Up All Night, gelijknamig aan de titel van het album, beluisteren. De plaat eindigt met Dontyouworryboutit, Under Your Spell en Dream In Full Color.

De tien nummers staan gelijk aan een halfuurtje luisterplezier. Sinds vrijdag 20 september is het album op alle platformen te beluisteren.

Wat met Eurosong 2025?

In het voorjaar van 2025 mogen we ons opnieuw verwachten aan een nieuwe editie van Eurosong, de Vlaamse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Een nieuwe deelname van The Starlings leek in mei al uitgesloten, zo kon je toen lezen op onze site.

Naar aanleiding van het nieuwe album polsten we nog even bij Tom Dice. ‘We hebben verschillende Camps gedaan zowel voor binnenlandse als buitenlandse artiesten en hopen in de toekomst mee te doen als schrijver. Als artiest is het sowieso een neen nu. Teveel stress en geen song die past’, zo liet hij weten. Tom en Kato zien we dus in ieder geval niet terug in Eurosong 2025.

play