Algemeen

ALGEMEEN

De Romeo’s: « Stuur ons naar het songfestival! »

De Vlaamse schlagergroep De Romeo’s deden afgelopen week een opmerkelijke uitspraak. Ze wisten te vertellen dat ze België volgend jaar graag zouden vertegenwoordigen op het songfestival. Serieus zijn ze zeker, ze hebben zelfs al een concept bedacht. Ze willen een aantal liedjes schrijven waaruit het publiek dan de favoriet zou kiezen die naar het songfestival zou gaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

« Ik denk dat we ons daar echt thuis zouden voelen en we zijn niet bang om een slecht figuur te slaan. Al hebben we wel één voorwaarde. Als we gaan, willen we geen wedstrijd met andere artiesten. We willen het volle vertrouwen krijgen. Mocht dat gebeuren, dan zullen we met plezier wat songs maken waaruit het publiek een keuze mag maken. », zegt Christ Van Tongelen.

Bij het management blijkt dat het ook echt menens is. « Chris, Gunther en Davy nemen dit wel degelijk ernstig. Ik ben er overigens van overtuigd dat ze een goede prestatie zouden leveren. Al vrees ik wel een beetje voor de publieke opinie. Als het om Vlaamse muziek draait, hebben veel mensen daar nog steeds een beetje een negatief beeld van. Maar dat idee willen we heel graag doorbreken. De voorbije jaren hebben we al tal van artiesten afgevaardigd, met zeer wisselend resultaat. Dus waarom niet? Ik hoop echt dat we die kans krijgen. We zullen niet teleurstellen. », aldus Kris Bloemen.