Junior 2019

JUNIOR 2019

Erin voor Wales naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

Erin Mai zal Wales vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in het Poolse Gliwice-Silesia. Op 24 september werd ze gekozen via een nationale finale.

De finale van Chwilio am Seren, de Welshe nationale finale voor het Junior Eurovisiesongfestival, werd gehouden in het Cymru in Llandudno. Zes kandidaten namen het tegen elkaar op om naar Polen af te reizen. De 13-jarige Erin uit Llanrwst won de show en kreeg zo de kans om de tweede Welshe inzending te worden op het festival.

Llongyfarchiadau Erin Mai!?Erin will fly the Welsh flag ??????? in Gliwice-Silesia in November with the song “Calon yn…

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Woensdag 25 september 2019

De finale

De zes artiesten die optraden in de finale waren:

  • Carys
  • Cerys
  • Erin
  • Mackenzie & Rhiannon
  • Sophia
  • Y Minis

De jury koos daarna drie artiesten die door zouden gaan naar de superfinale op basis van Welshtalige liedjes die door de zes werden gezongen tijdens het eerste deel van de show. In de superfinale zongen Cerys, Erin en Mackenzie & Rhiannon. Ze traden alle drie apart op met het Welshe lied Calon yn curo (Hartslag).

Het lied

Voor de inzending van Wales werd het lied al geschreven vóór de finale. Het lied Calon yn curo werd geproduceerd door Sylvia Strand, Ed Holden en John Gregory. Die laatste vertegenwoordigde in 2010 Cyprus op het Eurovisiesongfestival.

play

Wales op het Junior Eurovisiesongfestival 

Vorig jaar debuteerde Wales op het Junior Eurovisiesongfestival. Wales werd toen vertegenwoordigd door Manw met het lied Perta. Manw eindigde op een twintigste en daarmee ook laatste plaats. Bij de jury scoorde Wales zelfs geen enkele punt.

Bekijk hieronder wat de eerste reactie was van Erin:

play