Denemarken

DENEMARKENLIVERPOOL 2023PRE-PARTIES

Interview Reiley: ‘Show goed openen en anderen laten shinen’

Songfestival.be mocht vorig weekend de honneurs waarnemen tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. Onze redactie strikte er onder anderen Reiley, de kandidaat uit Denemarken. De jongeman mag op 11 mei de tweede halve finale openen en dat zorgt toch wel voor extra druk.

Reiley, afkomstig van de Faeröer eilanden, zal met zijn vrolijke popsong Breaking My Heart de tweede liveshow in Liverpool op gang trekken. ‘Zowel een eer als extra druk’, bekent de zanger. ‘Ik wil in ieder geval zorgen voor de juiste sfeer en de goede vibes in de zaal, zodat ook de kandidaten na mij kunnen shinen’,  bekijkt Reiley het van de positieve kant.

In het interview legt de Deense kandidaat uit dat zijn liedje gaat over een toxische liefdesrelatie. Hij geeft eveneens wat toelichting bij zijn stemgeluid dat tijdens eerdere liveoptredens nogal geproducet klonk. Het volledige interview vind je hieronder.

De Denen bleven de afgelopen twee jaar steken in de halve finale, aan Reiley dus om Denemarken terug naar de finale te loodsen.

play