Israël

ISRAELLISBONNE 2018

Zoektocht Israëlische kandidaat Lissabon 2018 van start

We zullen het geweten hebben dat Israël ook in 2018 een kandidaat naar het Eurovisiesongfestival stuurt. Hun langgerekte voorronde (eigenlijk een soort The Voice) start vanavond al met de eerste audities.

Er staan om en bij de twintig uitzendingen van The Next Star for Eurovision (הכוכב הבא) gepland, dus de finale mogen we pas ergens eind februari (of zelfs begin maart) verwachten. De voorronde duurt deze keer twee keer zo lang. Er komt elke week één uitzending op antenne. Volgens krant Hayom zullen Chen Aharoni en Rinat Bar hun kans wagen. Beide artiesten namen al deel aan Kdam, de voorronde die Israël vroeger gebruikte.

Het opzet blijft compleet hetzelfde: deelnemers moeten proberen om met hun zangtalent het publiek en de juryleden (foto) te overtuigen. Daarna starten er liveshows. Enige nieuwigheid is dat hosts Assi Azar en Rotem Sela een kandidaat mogen ‘redden’ als de juryleden hem of haar niet zouden selecteren. Songfestivaldeelnemer Harel Skaat (2010), Keren Peles, Assaf Amdursky en duo Static & Ben El Tavori blijven in de jury zitten.

Vorig jaar won Imri Ziv de show, maar zijn liedje I’m Alive werd pas achteraf bekend gemaakt. De shows zijn (hoogstwaarschijnlijk) online te bekijken en op onze website houden we jullie op de hoogte over de resterende kandidaten, eens de liveshows zijn gestart.

Nieuwe Israëlische omroep Israeli Public Broadcasting Corporation (IPBC) zal volgend jaar trouwens deelnemen aan het songfestival. Die deelname was een tijdje onzeker omdat de vroegere deelnemende omroep, IBA, ophield te bestaan.

כרגע כיסאות השופטים עוד ריקים…אבל ביום ראשון (21:00) מתחילה העונה החדשה של הכוכב הבא! ואנחנו כבר מ-ת-ר-ג-ש-י-ם!

Geplaatst door ‎הכוכב הבא‎ op vrijdag 27 oktober 2017