IJsland

IJSLANDLIVERPOOL 2023

IJsland heeft inzending voor Liverpool 2023

Söngvakeppnin 2023 is afgelopen. Diljá won uiteindelijk de nationale voorronde van IJsland met Power. De vertegenwoordiger van IJsland op het Songfestival komt net als België aan de bak in de tweede halve finale.

In de superfinale van IJslandse preselectie Söngvakeppnin eindigde de groep Langi Seli & Skuggarnir op de tweede plaats. Favoriete Diljá met Power werd dus de winnaar. Beluister hier de Engelstalige inzending van IJsland:

play

Na de halve finales waren er nog vijf artiesten overgebleven in Söngvakeppnin. Zij mochten strijden voor het ticket naar Liverpool. De stemming bestond uit twee delen. In de superfinale kon de kijker opnieuw stemmen, maar werden de nieuwe stemmen bij de stemmen uit de eerste ronde geteld.

Concurrent van België

Wie het meeste aantal punten na deze optelsom verzamelde, greep de eindoverwinning. Zoals altijd kregen de finalisten de keuze of ze hun lied in het IJslands of het Engels zouden brengen in de finale. Enkel de runner-ups kozen voor hun moedertaal.

IJsland is een rechtstreekse concurrent van België. Want beide landen nemen deel aan de tweede halve finale van het 67e Eurovisiesongfestival.