Italië

ITALIEROTTERDAM 2021

Winnaar ‘Sanremo 2021’ mag naar Songfestival

De Italiaanse omroep RAI heeft de regels en de data bekendgemaakt voor de komende editie van Sanremo, het jaarlijkse Italiaanse muziekfestival dat door miljoenen mensen bekeken wordt. Officieel is het geen Songfestivalvoorronde, maar de winnaar krijgt meestal de kans Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Dat zal ook in 2021 het geval zijn. De deelnemers moeten net zoals in 2020 op voorhand aangeven of ze dat wensen te doen in het geval ze winnen. Indien de winnaar van Sanremo weigert, zal RAI intern een kandidaat selecteren. Het is dus nog lang niet zeker dat we Diodato, winnaar van Sanremo 2020, alsnog in Rotterdam zien.

Televoting

Sanremo blijft grotendeels hetzelfde. Er is een kleine wijziging aan de regels. Zo zal tijdens de eerste twee avonden niet alleen een demografisch samengestelde jury kunnen stemmen, maar ook het televotende publiek thuis. Elk geeft 50% van de stemmen. Het festival zal doorgaan van 2 tot en met 6 maart. Welke artiesten we dan te zien zullen krijgen, is nog niet bekend.

Beluister hier alvast nog eens het lied dat we dit jaar in Rotterdam hadden moeten horen.

play