Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Songfestival 2019 heeft slogan: ‘Dare to Dream’

In Lissabon was slogan ‘All Aboard’ de rode draad doorheen het Eurovisiesongfestival. In Tel Aviv zal het slagzin ‘Dare to Dream’ zijn die de 64e editie van de liedjeswedstrijd zal kleuren.

Jon Ola Sand, de executive supervisor van het Eurovisiesongfestival, kwam met het nieuws naar buiten na een overleg met Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Sand:

De ambitieuze slogan vertegenwoordigt en symboliseert alles waar het Songfestival om draait. Inclusie, diversiteit en eenheid. Op dat podium staan, dromen dat je het Eurovisiesongfestival kan winnen. Dapper en zelfzeker genoeg zijn om daar te staan optreden voor een wereldpubliek. Als dat geen droom waard is. Dat is wat Netta gedaan heeft toen ze optrad in Lissabon. Ze ging op met een droom om het festival te winnen en het terug naar Israël te halen. Het is haar gelukt. Volgend jaar in mei komen we allemaal samen in Tel Aviv om de goede waarden van het Songfestival te vieren.

Het is de organiserende omroep die elk jaar de slogan mag kiezen. Het festival van 2002 was de eerste editie met een eigen slagzin. Het complete design en vormgeving die bij de nieuwe slogan hoort, zal binnenkort bekend gemaakt worden. Waarschijnlijk samen met de lijst van alle landen die zullen deelnemen in 2019.