You’re A Vision

YOU’RE A VISION

‘You’re A Vision Award 2024’ gaat naar Baby Lasagna uit Kroatië

Na Sheldon Riley (Australië 2022) en Käärijä (Finland 2023) heeft de You’re A Vision Award een nieuwe winnaar. Volgens de stemmers droeg Baby Lasagna uit Kroatië op het Songfestival 2024 de meest opvallende outfit.

Net als Käärijä vorig jaar is het opnieuw de runner-up van het Songfestival die de You’re A Vision Award voor meest opvallende outfit wint. Baby Lasagna werd met Rim Tim Tagi Dim namelijk tweede achter Nemo uit Zwitserland. Dat is het beste resultaat ooit voor Kroatië op het Songfestival.

Ierland en Nederland

Kroatië was de afgetekende winnaar, met Ierland en Nederland op plaatsen twee en drie. Joost Klein naam in zijn outfit deel aan de tweede halve finale waardoor op hem kon gestemd worden.

Outfit eert Kroatische folklore 

Winnaar Baby Lasagna – echt naam Marko Purišić – droeg op het Songfestival in Malmö een outfit waarmee hij een eerbetoon bracht aan de folklore van zijn thuisland Kroatië.

Hij droeg een kanten overhemd, een leren vest, pofmouwen en een witte wijde broek. Een knipoog naar de nationale klederdracht. Die knipoog was ook te zien bij de outfits van zijn muzikanten en dansers. Vooral de witte maskers vielen meteen op.

Award voor meest opvallende outfit op Songfestival

De You’re A Vision Award bekroont de opvallendste outfit op het Songfestival. Dat doen we om de creativiteit en diversiteit van de liedjeswedstrijd te vieren. De award gaat elk jaar naar de kandidaat die jou, dankzij de outfit die de artiest droeg, opgevallen is.

Wat nu net opvallend is, dat bepalen de stemmers zelf. Dat kan gaan van een bloedmooi, maar eenvoudig kostuum tot een vuurspuwende jurk. Welke outfit is jou bijgebleven, wie liep in de kijker? Dáár draait de You’re A Vision Award om.

play