Albanië

ALBANIESTOCKHOLM 2016

Albanië kiest zijn songfestivalkandidaat

Na vanavond kennen we een nieuwe deelnemer of deelneemster voor het 61e Eurovisiesongfestival. In Albanië kent het muziekfestival Festivali i Këngës immers de ontknoping van zijn 54e editie. Sinds de editie van 2003 is het ook de Albanese songfestivalvoorronde.

Van de dertig liedjes die de afgelopen twee avonden in de halve finales aantraden, zijn er nog steeds 22 in de race, vier meer dan oorspronkelijk was gepland. Ze brengen vanavond in de finale nogmaals hun bijdragen, en worden nadien gejureerd door een zevenkoppige vakjury. Er is geen televoting. Het trio Pandi Laço, Gresa Pallaska en Blerta Tafani leidt voor de laatste keer alles in goede banen.

In tegenstelling tot eerdere berichten, werden de finalisten gisterenavond laat bekend gemaakt via eurovision.tv. Hier het volledige deelnemersveld van vanavond, op alfabetische volgorde:

Adrian Lulgjuraj – Jeto dhe ëndërro
Aslajdon Zaimaj – Merrmë që sot
Besa Krasniqi – Liroje zemrën
Dilan Reka – Buzëqesh
Egert Pano – Mos ik
Eneda Tarifa – Përrallë
Enxhi Nasufi – Infinit
Erga Halilaj – Monolog
Evans Rama – Flakë
Flaka Krelani – S’je për mu
Florent Abrashi – Të ndjek çdo hap
Genc Tukiçi – Sa të dashuroj
Jozefina Simoni – Një det me ty
Kozma Dushi – Një kafe
Kristi Popa – Ajo çfarë ndjej
Lindi Islami – Për një mrekulli
Luiz Ejlli – Pa mbarim
Nilsa Hysi – Asaj
Renis Gjoka – Ato që s’ti them dot
Rezarta Smaja & Klodian Kaçani – Dashuri në përjetësi
Sigi Bastri – Engjëll i lirë
Teuta Kurti – Në sytë e mi

Het is vooral uitkijken naar de inzendingen van Adrian Lulgjuraj en Luiz Ejlli. Beide zangers namen al deel aan het songfestival, respectievelijk in 2006 en 2013. Beiden sneuvelden ze in hun halve finales, maar in Festivali i Këngës konden ze de finale wél halen.

De uitzending start vanavond om 20u30 en valt online te bekijken op de website van de omroep. Eurovision.tv voorziet een alternatieve stream. Alle liedjes kunnen nu al beluisterd worden op de speciale songfestivalwebsite van de omroep RTSH.

Advertentie