Albanië

ALBANIEMALMO 2024

Dit is ‘TiTAN’, nieuwe versie liedje Albanië voor Songfestival 2024

De Albanese zangeres Besa Kokëdhima, die het land zal vertegenwoordigen op het aankomende Eurovisiesongfestival, heeft maandag de nieuwe versie van haar winnende preselectieliedje Zemrën n’dorë uitgebracht. De nieuwe versie heeft de naam TiTan meegekregen.

Naar goed Albanees gebruik zal het land dus opnieuw met een revamp, een aangepaste versie van het winnende preselectieliedje op het Songfestivalpodium staan. Het nummer is geheel vernieuwd en herschreven in het Engels.

Beluister hier de Albanese Songfestivalinzending:

play

‘Ik wil dat iedereen die het nummer luistert, het kan begrijpen’

De Albanese zangeres lichtte via X de keuze voor een revamp toe: ‘Ik weet dat het veel minder riskant is om het liedje in het Albanees te houden, ik hou ook van Albanees. Maar het nummer is gegroeid en vernieuwd en ik ben er trots op. Ik wil dat iedereen die het nummer luistert, het kan begrijpen.’

Tweede halve finale

Afgelopen jaar wist Albanië met het nummer Duje de finale van het Songfestival te bereiken, na een negende plek in de halve finale. Albina & Familja Kelmendi eindigden in de finale als 22e.

Dit jaar treedt Albanië aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op 9 mei, net als onder meer België en Nederland.

Schrijf je in voor onze Songfestival.be-quiz en win concerttickets voor Franse Songfestivalkandidaat Slimane! Alle info vind je in onderstaand artikel:

Schrijf je in voor 5e Songfestival.be-quiz en win tickets voor Slimane!

Advertentie