Albanië

ALBANIEMALMO 2024

Nieuwe versie liedje Albanië voor Songfestival 2024 op 11 maart

Nieuws uit Albanië! Besa Kokëdhima, die in december 2023 tijdens de Albanese preselectie werd gekozen als Songfestivaldeelneemster, zal een volledig aangepaste versie van haar winnende preselectienummer Zemrën n’dorë in Malmö zingen. De aangepaste versie heeft de naam Titan gekregen en wordt uitgebracht op 11 maart.

Naast de nieuwe versie van het Albanese Songfestivalliedje zal ook een officiële videoclip van het nummer worden uitgebracht.

‘Ik wil dat iedereen die het nummer luistert, het kan begrijpen’

De Albanese zangeres lichtte via X al een tipje van de sluier op over de aankomende revamp: ‘Ik weet dat het veel minder riskant is om het liedje in het Albanees te houden, ik hou ook van Albanees. Maar het nummer is gegroeid en vernieuwd en ik ben er trots op. Ik wil dat iedereen die het nummer luistert, het kan begrijpen.’

Revamp

Het is niet de eerste keer dat Albanië een tijdens de preselectie uitgekozen nummer bewerkt. Albanië is niet het enige land welke met een revamp naar het festival afreist, zo brachten afgelopen jaar meerdere kandidaten een aangepaste versie van hun inzending ten gehore.

Beluister hier de eerste versie van het nummer:

play

Tweede halve finale

Albanië treedt aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op 9 mei, net als onder meer België en Nederland.

Advertentie