Duitsland

DUITSLANDMALMO 2024

Duitse preselectie breidt uit, Conchita Wurst aan boord

Nieuws uit Duitsland! Onze oosterburen kondigden eerder al aan dat de finale van de preselectie Das Deutsche Finale 2024 op 16 februari zal plaatsvinden. Vandaag werd ook bekend gemaakt dat in aanloop naar de nationale finale een talentenjacht wordt georganiseerd, waarin zangtalenten strijden om een plek tijdens deze finale. Oud-Songfestivalwinnaar Conchita Wurst is één van de twee coaches in de zoektocht.

De jacht naar een van de deelnemers aan Das Deutsche Finale 2024 heeft de naam Ich will zum ESC (‘Ik wil naar het Songfestival’) meegekregen. De show bestaat uit vijf reguliere afleveringen en een live finale en is vanaf eind januari te volgen via ARD Mediathek en Das Erste.

Opzet

De Duitse omroep NDR opende eerder een inschrijving. Ook acts zonder nummer konden zich op basis van vocale capaciteiten aanmelden voor de Duitse preselectie.

In totaal strijden vijftien deelnemers om een plek in de finale van de Duitse preselectie Das Deutsche Finale 2024. De deelnemers zijn geselecteerd door de omroep in samenwerking met Oud-Songfestivalwinnaar Conchita Wurst en singer-songwriter Rea Garvey. Zij zullen als coaches fungeren.

In de eerste afleveringen stellen Conchita en Rea hun eigen teams samen. Deze teams zullen door middel van een afvalrace, waarin alleen de beste zangers/zangeressen overblijven, steeds kleiner worden. In aflevering vijf werken de talenten, samen met de coaches, aan de inzending waarmee zij hopen deel te nemen aan de finale van de preselectie.

De coaches zullen uiteindelijk met twee acts naar de laatste aflevering gaan. In deze liveshow op 8 februari wordt door middel van televoting bepaald wie de winnaar wordt van Ich will zum ESC en hierdoor de kans krijgt om deel te nemen aan de finale van de Duitse preselectie op 16 februari. De overige deelnemers aan deze finale zijn momenteel nog niet bekend.

Coaches

Eén van de coaches, Conchita Wurst, is natuurlijk geen onbekende. In 2014 wist Conchita voor Oostenrijk het Eurovisiesongfestival te winnen met het nummer Rise Like a Phoenix. De artiest weet dan ook zeker dat de vijftien deelnemers een mooie kans wordt geboden: ‘Wij bieden deelnemers een unieke kans. Iedereen die de bijzondere flair van het Songfestivalpodium heeft mogen ervaren, zal deze levensveranderende ervaring voor altijd met zich meedragen’, aldus Conchita tegenover de Duitse omroep NDR.

Advertentie