Duitsland

DUITSLAND

Maak kennis met artiesten en liedjes in Duitse voorronde

Het format en opzet van nieuwe Duitse preselectie Germany 12 Points waren al uit de doeken gedaan. Sinds 10 februari is daar een deelnemerslijst aan toegevoegd. Zes talenten zullen het publiek proberen overtuigen van hun kunnen. Tijdens de tv-show van 4 maart volgt de ontknoping, maar de stemming opent eind februari al.

Terwijl landen als Servië en San Marino uitpakken met 36 of zelfs 76 kandidaten in de voorronde, zijn het er in Duitsland welgeteld 6. Je kan zelfs al naar de liedjes luisteren.

Nemen deel in Duitsland: 

  1. Emily Roberts – Soap
  2. Eros Atomus – Alive
  3. Felicia Lu – Anxiety
  4. Maël & Jonas – I Swear to God
  5. Malik Harris – Rockstars
  6. Nico Suave & Team Liebe – Hallo Welt 

Stemmen van radioluisteraars 

De stemming opent nog voor de uitzending van de liveshow; in Duitsland hopen ze op die manier heel het land op de been te krijgen. Vanaf 28 februari kunnen luisteraars van de negen ARD popradio’s al stemmen voor hun favoriete inzending. Ze krijgen daar tot een kwartiertje voor de liveshow van Germany 12 Points de tijd voor. Tijdens de show stemt alleen het publiek. Beide stemmingen tellen voor 50% mee. Wie opgeteld de meeste punten haalt, wint de vernieuwde Duitse preselectie. Wie wel op post gebleven is, is host Barbara Schöneberger.

Advertentie