Duitsland

DUITSLAND

Oude bekenden in Duitse preselectie Songfestival 2024

De Duitse omroep NDR maakte de acht namen en songs bekend die op 16 februari deelnemen aan de plaatselijke Songfestivalvoorronde. Een negende kandidaat volgt later nog.

Hieronder vind je de acht deelnemers en hun songtitels terug. Op de officiële Duitse Songfestivalwebsite vallen alle nummers te beluisteren.

  • Galant – Katze
  • Isaak – Always On the Run
  • Leona – Undream You
  • Bodine Monet – Tears Like Rain
  • Max Mutzke – Forever Strong
  • Marie Reim – Naiv
  • NinetyNine – Love on a Budget
  • Ryk – Oh Boy

Opvallende namen

Enkele opvallende namen in het rijtje: Bodine Monet is een in Zandvoort geboren en getogen Canadese zangeres die eerder in de finale van de Nederlandse The Voice Kids stond. Max Mutzke (foto) nam twintig jaar geleden deel aan het Songfestival. In Istanbul eindigde hij 8e met Can’t Wait Until Tonight:

play

Marie Reim is de dochter van de Duitse schlagerkoningin én ex-Songfestivalkandidate Michelle, die in 2001 ook de 8e plaats inpalmde. Ryk zagen we al in de preselectie van 2018, waar hij toen brons pakte.

Negende kandidaat

Het deelnemersveld voor de voorronde is vooralsnog niet compleet. In een aparte talentenjacht, waarbij onder meer ex-winnares Conchita Wurst betrokken is, wordt nog een negende kandidaat gezocht. Het exacte verloop van Ich will zum ESC! legden we uit in onderstaand artikel. Op 8 februari kennen we de laatste deelnemer.

Duitse preselectie breidt uit, Conchita Wurst aan boord

De feitelijke preselectie kreeg de weinig originele naam Eurovision Song Contest 2024 – Das deutsche Finale mee en wordt op vrijdag 16 februari vanaf 22.05 uur rechtstreeks uitgezonden op het eerste net van de Duitse publieke omroep.

Duitsland neemt sinds 1956 deel aan het Songfestival. Het land won tot hiertoe twee keer: in 1982 met ‘Ein Bisschen Frieden’ van Nicole en in 2010 met ‘Satellite’ van Lena. Op het Songfestival 2023 in Liverpool werd Duitsland vertegenwoordigd door Lord of the Lost. ‘Blood & Glitter’ eindigde 26e en laatste in de finale.

Advertentie