Denemarken

DENEMARKENSTOCKHOLM 2016

Deense finalisten op 28 januari bekend

De Deense omroep DR laat weten dat de tien kandidaten voor Dansk Melodi Grand Prix 2016 geselecteerd zijn. De finale vindt volgende maand plaats.

In totaal werden 982 inzendingen ontvangen, een nieuw record. De Deense producer en DJ Cutfather, die al gewerkt heeft met klinkende namen als de Pussycat Dolls, Olly Murs, Blue en Kylie Minogue, had de eer om dat hoge aantal te herleiden naar de tien beste.

Het is echter nog enkele weken wachten alvorens het finaleveld wereldkundig gemaakt wordt. Op donderdag 28 januari worden de namen van de tien deelnemers vrijgegeven. Hun liedjes zullen dan ook al te beluisteren zijn op de songfestivalwebsite van de DR. Een dag later ligt de officiële cd in de Deense rekken.

Op zaterdag 13 februari dan vindt de rechtstreekse finale plaats van Dansk Melodi Grand Prix 2016. De place to be is de arena Forum Horsens in de Deense stad Horsens. Het stemsysteem en de presentatoren zijn nog steeds onbekend.

Vorig jaar strandde het Scandinavische land voor het eerst sinds 2007 in de halve finale. De groep Anti Social Media kon met The Way You Are onvoldoende punten behalen om een plekje op zaterdagavond te verzilveren.

Advertentie