Frankrijk

FRANKRIJK

‘Destination Eurovision’ komt terug in 2019

In 2018 organiseerde France 2 voor het eerst de Franse voorronde Destination EurovisionHet televisieprogramma werd een succes onder Songfestivalfans in en buiten Frankrijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het hoofd van France TélévisionsDelphine Ernotte, heeft bekendgemaakt dat er in 2019 een nieuw seizoen zal komen. 

Afgelopen weekend vond de finale plaats van het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon. Het was het duo Madame Monsieur dat Frankrijk mocht vertegenwoordigen. Zij wonnen niet alleen het eerste seizoen van Destination Eurovision maar waren ook rechtstreeks finalist van het liedjesfestival doordat het land deel uitmaakt van de Big 5 (landen die de EBU het meest financieren)In die finale eindigden zij met het nummer Mercy op de dertiende plaats met 173 punten in totaal.

Reactie France Télévisions 

In een interview met Télé Loisirs spreekt het hoofd van France Télévisions, Delphine Ernotte, zich onder meer uit over het resultaat van Frankrijk:

‘Ik vind het jammer voor Madame Monsieur. Ik had hen graag hoger zien scoren of winnen. Het is een geweldige ervaring voor het koppel, ik ben er dan ook van overtuigd dat ze blijven doorgaan.’

Daarnaast reageerde ze ook op winnares Netta:

Ik ben heel blij dat Israël heeft gewonnen. Zij is een toonbeeld voor sterke vrouwen die weten wie ze zijn en wat ze willen. En de jury uit Frankrijk heeft haar de twaalf punten gegeven!’

Terugkeer ‘Destination Eurovision 2019′

Om af te sluiten blikte Delphine ook al even vooruit naar volgend jaar. Ze gelooft dat hun voorronde een juiste keuze is voor Frankrijk omdat het volk de uiteindelijke winnaar kiest. De finale wist 5.2 miljoen kijkers te lokken.

Destination Eurovision is een goede formule en die gaan we behouden.’

Vorig jaar werden achttien kandidaten geselecteerd om deel te nemen waaronder enkele fan favorieten zoals June The Girl en Emmy LiyanaIedere deelnemer moest een van de twee halve finales overleven om door te stoten naar de finale. Er wordt verwacht dat France 2 de komende maanden meer informatie naar buiten zal brengen.

Frankrijk op Junior Eurovisiesongfestival 

Ook werd bekend gemaakt dat Frankrijk zal deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk. France 2 zal hiervoor intern een kandidaat zoeken die Frankrijk op 25 november mag vertegenwoordigen. Dat is een serieuze comeback, want het land stopte na 2004 met deelnemen.

Advertentie