Frankrijk

FRANKRIJK

France 2 maakt kandidaten ‘Destination Eurovision’ bekend

Zoals eerder werd bekendgemaakt zoekt de Franse omroep France 2, haar kandidaat voor Lissabon via een voorronde Destination Eurovision, die van start gaat op 13 januari. De kanshebbers worden nu een voor een bekendgemaakt.

De voorronde, bestaande uit twee halve finales en een grote finale, worden respectievelijk uitgezonden op 13, 20 en 27 januari. In beide halve finales zullen negen finalisten het tegen elkaar opnemen, waaruit telkens vier finalisten zullen worden geselecteerd. De halve finales worden opgenomen op 8 en 9 januari. Een nationale en internationale jury zal beslissen welke vier dit zijn.

De nationale jury bestaat uit: Amir (Frankrijk 2016), Isabelle Boulay en Christophe Willem. De Internationale jury zal bestaan uit Christer Björkman (Delegiatiehoofd Zweden) en Nicola Caligiore (Delegatiehoofd Italië). De uiteindelijke winnaar zal gekozen worden door televoting (50%) en internationale jury van tien personen (50%). In de finale zullen Bulgarije, Armenië, Zwitserland, Rusland, Israël, Finland en Ijsland zich aansluiten bij de Internationale jury.

Destination Eurovision – Bande-annonce

Cette année, c'est vous qui décidez ! Les jurés Isabelle Boulay | Officiel, Amir et Christophe Willem vous donnent la parole !#DestinationEurovision présenté par Garou, à partir du 13 janvier sur FRANCE 2 !

Geplaatst door Eurovision France op woensdag 27 december 2017

Dit zijn de kanshebbers:

 • Malo’ – Ciao
 • June the Girl – Same
 • Louka – Mamma Mia
 • IGIT – Lisboa Jérusalem
 • Emmy Liyana – OK ou KO
 • Madame Monsieur – Mercy
 • Sweem – Là-haut
 • Noée – L’un près de l’autre
 • Pheno Men – Jamais sans toi
 • Lucie Vagenheim – My World
 • Enea – I’ll Be There
 • Sarah Caillibot – Tu me manques
 • Masoe – Paradise 
 • Max Cinnamon – Ailleurs
 • Nassi – Rêve de gamin
 • Jane Constance – Un jour j’ai rêvé
 • Ehla – J’ai cru
 • Lisandro Cuxi – EVA

Alle kandidaten worden een voor een bekendgemaakt via Twitter en andere kanalen Zo wordt er ook reclame gemaakt voor de opnames van de halve finales, die op 8 en 9 januari doorgaan vanuit Parijs. Via deze link maak je kennis met de deelnemers én per video hoor je een fragment van hun lied.

De eerste kandidaat is de Australische-Franse zanger Born Malory Legardinier, beter bekend als Malo’. Malo’ bracht al twee albums uit, The Old Way in 2011 en begin 2017 Be/Être. Zijn nummer voor het Songfestival zal Ciao heten.

De tweede kandidaat, of liever gezegd kandidate is June The Girl, een 23-jarige zangeres. In 2016 bracht ze haar debut single I Say Love uit, die terug te vinden is op haar debutalbum June The Girl uit hetzelfde jaar. Zij zingt zowel in het Frans en het Engels. Ze brengt het nummer Same. De volgende zanger die werd aangekondigd is Louka met het nummer Mamma Mia. Het nummer is geschreven door Maître Gims.

Volgende aan de beurt is IGIT (Antoine Barrau). Hij brengt zijn nummer Lisboa Jérusalem. In 2014 verwierf hij bekendheid met zijn deelname aan The Voice: La Plus Belle Voix. IGIT heeft drie albums op zijn naam staan.

Duo en mannengroep in de race

Volgende om voor te stellen is Emmy Liyana met het nummer Ok Ou Ko. Ook zij is bekend uit The Voice: La Plus Belle Voix. Emmy viel af na de eerste liveshow maar heeft een mooi contract kunnen tekenen bij Warner Music France. Ze trad al op in België.

Emelie Statt en Jean-Karl Lucas, die samen het duo Madame Monsieur vormen, gaan met hun nummer Mercy naar de halve finales. Het nummer gaat over een meisje dat geboren werd aan boord van de Aquarius van SOS Mediterranee France afglopen maart, terwijl haar moeder het land ontvluchtte door oorlog. Ook lieten ze op hun Facebookpagina weten dat het een positief nummer is waarin ze willen laten zien dat er altijd hoop is.

Zanger Sweem (Clément Bighelli) brengt zijn nummer Là-Haut.  Ook hij nam deel aan de Franse versie van The Voice. Vorig jaar bracht hij zijn debuutplaat Un Matin D’hiver uit. Met zijn deelname wil hij taal- en culturele barrières doorbreken. Eerder deze week werd Noée aangekondigd. Zij zal trachten de jury en de kijkers te overtuigen met haar nummer L’un Près De L’autre.

Pheno Men, een groep bestaande uit vijf zangers, brengt het soul nummer Jamais Sans Toi. Hun inspiratie komt van artiesten zoals: Diana Ross, Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Jackson 5. Hun debuutalbum komt binnenkort uit. Later werd Lucie Vagenheim aangekondigd. Zij zal tijdens een van de halve finales haar nummer My World brengen, haar debuutsingle.

Nog meer nieuwe deelnemers 

Ook Enea waagt haar kans in de voorronde. Zij zetelde vorig jaar nog in de Franse vakjury. Zij zal het exotische I’ll Be There brengen. Sarah Caillibot zit ook in de race. Zij nam net als veel andere kanshebbers deel aan The Voice. Leuk weetje: ze had Garou als coach. Die laatste is de presentator van deze voorronde. Sarah zingt Tu me manques.

Andere deelnemer Masoe hoopt zijn beginnende carrière te lanceren. De jonge zanger brengt R&B. Zijn lied, Paradise, werd meegemaakt door Dany Synthé, een zeer populaire Franse producer. De tweee zijn vrienden. Nog een jongeman is Max Cinnamon. Ook een beginner. Hij zal Ailleurs zingen. Ook Nassi, een singer-songwriter die in 2017 zijn eerste eigen releases gelost heeft, neemt deel. Zijn lied heet Rêve de gamin.

Jane Constance won in 2015 The Voice Kids in Frankrijk. Nu is ze klaar voor het grotere werk. De blinde artieste zal Un jour j’ai rêvé zingen in de voorronde. Ze krijgt concurrentie van Ehla. Deze zangeres bracht afgelopen zomer haar eerste single uit, maar zong ooit bij een populaire meidengroep. Haar inzending heet J’ai cruLisandro Cuxi hoopt ook op het ticket naar Lissabon. Hij zond liedje EVA in.

Advertentie