Frankrijk

FRANKRIJKKIEV 2017LANDEN

Opnieuw geen voorrondes in 2017

Franse omroep France 2 gaat opnieuw intern een inzending aanduiden voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit keer kunnen artiesten en componisten zich wel aanmelden bij de omroep zelf in de hoop zo gekozen te worden. Ook Tsjechië kiest voor die aanpak.

Amir haalde met J’ai cherché de zesde plaats op het voorbije songfestival en de Fransen willen dat succes nu graag verzilveren. Net als vorig jaar komt er een volledige interne selectie. Geïnteresseerde artiesten en componisten kunnen zich tot 30 november aanmelden bij omroep France 2. Het selectiecomité hoopt tegen 10 maart een keuze te maken en als alles goed gaat komen we diezelfde maand nog te weten wie Amir opvolgt. Ze doen het daar dus rustig aan in Parijs.

Tsjechen houden weer van songfestival

Ook de Tsjechische omroep laat weten opnieuw intern een keuze te gaan maken. Zowel nationale als internationale producties komen in aanmerking om het land te vertegenwoordigen. Vorig jaar zorgde een volledig buitenlands team voor hun inzending I Stand. Net zoals in Frankrijk is er tijd tot 30 november om je kandidatuur in te dienen. Je hoeft enkel maar te mailen naar [email protected]. Muziekexperts en vertegenwoordigers van CT zullen de uiteindelijke keuze maken.

GabrielaGuncikova

 

Nadat kandidate Gabriela Gunčíková Tsjechië voor het eerst ooit naar de finale van de liedjeswedstrijd bracht, steeg de populariteit van het songfestival plots enorm in het land. ČT zendt het festival uit op hun twee netten en lokte 2 miljoen kijkers, da’s een groot succes!

Advertentie