Frankrijk

FRANKRIJK

Franse inzending Songfestival heet nu ‘Mon alliée (The Best in Me)’

De Fransen lijken geluisterd te hebben naar de kritiek dat hun lied te veel Engels bevatte. Zanger Tom Leeb maakte op 12 maart op zijn Twitterpagina bekend dat zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival iets meer akoestisch zal zijn en dat het een nieuwe titel heeft. The Best in Me, heette het lied oorspronkelijk, Mon alliée (The Best in Me), heet het lied nu.

Ondanks dat het Songfestival ondertussen geannuleerd is, is de Franse zanger aan een bijhorende videoclip voor het lied blijven werken. Hij heeft de nieuwe versie van zijn inzending voor het Songfestival 2020 nu ook eindelijk officieel op de wereld losgelaten. Het lied kun je beluisteren onderaan dit artikel.

Niet alleen de fans hadden kritiek dat een land als Frankrijk voornamelijk in het Engels zingt, ook de Franse minister van Cultuur Franck Riester zei dat zijn oren ‘braken’ door al dat Engels. Het is nu nog afwachten of niet alleen aan de tekst maar ook aan de melodie van het lied iets aangepast is. Fans noemden het lied al saai en een foute beslissing van de Franse omroep France Télévisions om de nationale voorronde Destination Eurovision te schrappen als dit het niveau is dat in de plaats komt.

Beluister de nieuwe versie hieronder:

play

Advertentie