Frankrijk

FRANKRIJKLISSABON 2018

Inschrijvingen voor nationale finale geopend

De Fransen hebben meer informatie prijsgegeven over de selectie van hun artiest voor het Eurovisiesongfestival 2018. Er wordt teruggegrepen naar een voorronde op televisie.

Vlak na het songfestival in Kiev circuleerde het gerucht al dat de zender France 2, sinds vorig jaar verantwoordelijk voor het songfestival in Frankrijk, voor volgend jaar alle registers zou opentrekken en een grootse voorronde zou organiseren. De naam Mission Eurovision viel al in de Franse en songfestivalpers, met als concept voorrondes in verschillende Franse steden à la Melodifestivalen.

Dat allemaal werd nog niet officieel bevestigd. Wel weten we sinds gisteren met zekerheid dat France 2 wel degelijk een talentenjacht organiseert om de opvolg(st)er(s) van zangeres Alma (foto) te selecteren. Het is nog niet bekend of en hoeveel daarvan het televisiescherm zal halen en wat het precieze concept van de uitzending is.

Geïnteresseerde artiesten kunnen zich met hun song opgeven op de website van omroep France Télévisions. Zoals op het songfestival mogen songs voor 1 september 2017 niet commercieel uitgegeven worden, maar belangrijk is ook dat minstens 70 procent van de songtekst Franstalig moet zijn.

In onderstaand filmpje op Facebook werd het nieuws van de wijziging van aanpak bekendgemaakt:

Teaser – Eurovision 2018

? Vous rêvez de succéder à Amir & Alma sur la scène de l'Eurovision ? ?Pour la première fois, FRANCE 2 lance un grand concours pour trouver le candidat français à l'Eurovision 2018 !Pour tenter votre chance ➡️ france.tv/casting-eurovision

Geplaatst door Eurovision France op woensdag 21 juni 2017

Advertentie