Frankrijk

FRANKRIJKLIVERPOOL 2023

Kopzorgen in Frankrijk: La Zarra vraagt rust in laatste rechte lijn Liverpool

Het gaat niet goed met La Zarra, de Canadese zangeres die Frankrijk zal vertegenwoordigen op het Songfestival binnen een maand. Afgelopen zaterdag annuleerde ze last minute haar optreden op Eurovision in Concert in Amsterdam en gisteren gaf ze ook verstek voor de preparty in Londen. Via Instagram en Twitter liet La Zarra gisterenavond alvast nog weten dat ze een aantal dagen tijd en rust nodig heeft om met deze moeilijke tijden om te gaan. Voor de rest blijft de reden van deze plotse beslissingen redelijk vaag.

Zaterdagmiddag leek er nog geen vuiltje aan de lucht. La Zarra stond de aanwezige journalisten vlotjes te woord tijdens het persmoment net voor Eurovision in Concert en ze had ook haar repetities in AFAS Live afgewerkt. ’s Avonds echter deelde presentator Cornald Maas tegen het einde van de show mee dat de zangeres van Evidemment om een niet zo duidelijke reden toch niet zou optreden.

Stemproblemen en relletje in Amsterdams hotel

Er circuleren momenteel heel wat geruchten op het internet en in de Franse media. La Zarra zou aan de Franse krant Le Parisien verteld hebben dat ze haar stem zes maanden kwijt was en dat die pas sinds drie weken terug is. Op haar stories op Instagram haalde de zangeres trouwens snoeihard uit naar het hotel waar ze verbleef in Amsterdam. Dat zou volgens de zangeres niet de beste omgeving voor haar stem geweest zijn. In een zeer cynische post richtte ze haar pijlen als volgt op het hotel (vertaald uit het Frans): ‘Ik hou echt heel veel van je, want slapen in een kamer die naar schimmel ruikt terwijl je zo’n prachtige stem hebt als ik…’

Persoonlijke problemen

Heeft La Zarra effectief stemproblemen of is er toch iets anders aan de hand? Ze gaf toe aan Le Parisien dat ze inderdaad emotionele hoogtes en laagtes beleeft in aanloop naar het Songfestival. ‘De ene dag zeg ik tegen mezelf dat ik ga winnen, de andere dag dat het gewoon te veel is,’ klinkt het ietwat gelaten. De last minute beslissing om het podium niet op te gaan zaterdag en haar bericht via Instagram en Twitter van gisterenavond, waarin ze dus vaag over moeilijke tijden praat, zaaien verdere twijfel over de emotionele toestand van de Franse kandidate.

Franse pers en voormalige intimi niet mals

De Franse pers is alvast niet mals voor La Zarra. Le Parisien sprak met een oude kennis van de zangeres en hangt in een artikel de vuile was buiten. ‘Ik had deze hele reeks aan problemen met La Zarra echt voorspeld. Ze was vroeger ook soms onhandelbaar voor voormalige managers, die echt niet alleen goede herinneringen aan haar overhouden.’ De informant van Le Parisien spreekt over divagedrag.

Een Franse colère van La Zarra of moeten onze zuiderburen zich echt zorgen maken? Het lijkt er op heden alvast op dat La Zarra geen verdere actes de présence meer zal geven tot haar optreden in Liverpool. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Advertentie