Frankrijk

FRANKRIJKMALMO 2024

Slimane voor Frankrijk naar Songfestival 2024 met ‘Mon amour’

De Franse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024 is bekend! Head of Delegation Alexandra Redde-Amiel maakte woensdagochtend op de Franse radiozender France inter bekend dat Slimane onze zuiderburen zal vertegenwoordigen in Malmö. Zijn effectieve inzending horen we vanavond al.

Frankrijk kiest dus opnieuw voor een interne selectie. In Malmö zal de singer-songwriter het nummer Mon amour brengen. Het lied zal vanavond bekend worden gemaakt. Vandaag kennen we dus het allereerste nummer voor het Songfestival van aankomend jaar!

Update: het nummer werd tijdens het nationale tv-journaal voorgesteld. Dit is de clip van het nummer:

play

De zanger schreef de emotionele ballade helemaal zelf en componeerde de song samen met Meïr Salah en Yaacov Salah. Over zijn inzending zegt Slimane: ‘Ik schreef dit liedje als een liefdesbrief die ik stuur naar alle harten die er naar willen luisteren. Liefde. Overal. Altijd. Meer dan ooit. Samen. Het Songfestival, we gaan ervoor!’

‘Onze beste kans om Europa te verleiden’

De keuze voor de zanger wordt toegelicht door het Franse delegatiehoofd: ‘Slimane is een groot kunstenaar, maar hij is meer dan dat: een verbindende persoonlijkheid die ons meeneemt in zijn wereld. Hij is onze beste kans om Europa te verleiden met zijn talent en charisma.’

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SLIMANE (@slimane)

‘Voor mijn dochter’

Naast zijn bericht op Instagram heeft Slimane ook een reactie gegeven op zijn bekendmaking op de officiële website van het Songfestival: ‘Het is moeilijk om niet achteruit te kijken nu ik weet dat ik mijn land ga vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Mijn eerste optredens in de bars van Pigalle lijken wel als gisteren.

The Voice was mijn eerste ontmoeting met het publiek, het geweldige publiek dat mij de kracht gaf om een van de grootste uitdagingen uit mijn carrière aan te gaan. In mei zing ik voor bijna 200 miljoen mensen. Ik ga voor mijn ouders zingen. Voor mijn dochter. Voor Frankrijk. En voor jou, jij voor wie ik dit lied heb geschreven.’

Wie is Slimane?

Slimane won in 2016 de Franse talentenjacht The Voice: La plus belle voix. Ook in ons land geniet hij bekendheid: in The Voice Belgique fungeerde hij in de periode 2018-2019 als coach. Tijdens één van deze seizoenen coachte hij onder andere Eliot, de Belgische Songfestivalinzending van 2019.

Successen

Na de winst van The Voice bracht de zanger drie solo albums en één album samen met zangeres Vitaa uit. Verschillende nummers wisten hoge noteringen te behalen in zowel de Franse als Waalse hitlijsten. In totaal verkocht hij 2 miljoen albums, behaalde hij 2 miljard wereldwijde streams en won hij diverse muziekprijzen. Op sociale media wordt de zanger gevolgd door 7 miljoen fans.

Frankrijk behoort tot één van de Big-5 landen waardoor Slimane direct is gekwalificeerd voor de finale. Afgelopen editie van het Songfestival selecteerde het land intern zangeres La Zarra, waar Slimane trouwens al mee in duet ging. Zij eindigde op een zestiende plek.

Advertentie