Frankrijk

FRANKRIJKROTTERDAM 2020

Tom Leeb vertegenwoordigt Frankrijk op Songfestival 2020

De 30-jarige Tom Leeb zal Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. De zanger, komiek en acteur werd intern gekozen door de Franse omroep France Télévisions (FT). Het lied is nog niet bekend, maar volgens FT zal hier binnenkort verandering in komen.

Tom zelf over zijn deelname:

Het Songfestival is een iconisch en samenbrengend evenement; ik ben er trots op dat ik mijn land zal mogen vertegenwoordigen in Rotterdam en kan niet wachten om dit samen met alle fans te beleven.

In september 2019 bracht Tom zijn debuutalbum Recollection uit. De video van Are We Too Late behaalde maar liefst vijfentwintig miljoen views op Youtube.

Ook speelde Tom al in het voorprogramma van Sting en Tom Jones. Een paar van zijn muzikale voorbeelden zijn singer-songwriters als Ben Howard, Matt Corby, Bon Iver en John Mayer.

Achtergrond

Tom studeerde vijf jaar lang theater, film en zang in New York. Ook speelde hij in verschillende Franse tv-shows naast grote sterren als Jean Reno. Hij is ook bekend als de ene helft van een komisch duo samen met Kevin Levy. Samen hebben ze een bekend Youtube-kanaal waarop veel sketches en liedjes worden geplaatst. Hij is trouwens de zoon van de in Frankrijk erg bekende komiek Michel Leeb.

Advertentie