Frankrijk

FRANKRIJK

Tom Leeb zingt ‘The Best in Me’ voor Frankrijk

Geen nationale finale voor Frankrijk dit jaar maar een interne keuze. In januari maakte France 2 al bekend dat ze voor Tom Leeb hebben gekozen en nu weten we ook met welk nummer hij naar Rotterdam zal gaan, namelijk The Best in Me. De Eiffeltoren deed dienst als locatie van de voorstelling.

De tegenslaande resultaten van de voorbije twee jaar hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar geen editie kwam van Destination Eurovision. In de plaats werd er intern gekozen. Zo werd er voor de eerste keer de kans gegeven aan schrijvers uit binnen-en buitenland om nummers in te sturen. Het nummer werd uiteindelijk eerst gekozen en dan gekoppeld aan Tom Leeb. De leden van de selectiecommissie, bestaande uit experts uit de muziek en medewerkers van de zender, waren op slag verliefd op het nummer, net als Tom zelf.

Zweedse componisten

Eerder liet nieuw delegatiehoofd Alexandra Redde-Amiel al weten dat er meer dan honderd liedjes ingestuurd werden. De keuze is uiteindelijk gevallen op het nummer The Best in Me gecomponeerd door Thomas G:son en Peter Boström. De tekst is van de hand van John Lundvik, Léa Ivanne, Amir en Tom Leeb zelf. G:son en Boström zijn de schrijvers van o.a. Euphoria. Amir mocht Frankrijk vertegenwoordigen in 2016 en maakte daar een succesverhaal van. John deed vorig jaar mee voor Zweden én schreef de inzending voor het Verenigd Koninkrijk, al was dat laatste niet bepaald een succes.

Het nummer is tweetalig met de strofes in het Frans en het refrein in het Engels, wat ook het geval was in 2016 en 2017. De ballade is naar goede traditie ook voorzien van een modulatie op het einde van het nummer.

Zo klinkt de inzending van Frankrijk:

Advertentie