Frankrijk

FRANKRIJKTEL AVIV 2019

Wijzigingen in Franse voorronde ‘Destination Eurovision’

Tijdens een persconferentie van en bij France Télévisions werd meer informatie gegeven over het tweede seizoen van Destination Eurovision, de Franse Songfestivalvoorronde.

Net als bij de eerste editie van begin dit jaar komen er drie uitzendingen, allen gepresenteerd door Garou. Een groot verschil is dat ze volgend jaar allemaal rechtstreeks zullen worden uitgezonden. Dit jaar was enkel de finale live en waren de halve finales op voorhand opgenomen. Televoting was er toen dus ook niet, maar daar komt verandering in: in de twee halve finales en de finale krijgt het Franse publiek vijftig procent zeggenschap in de einduitslag. De andere helft van de punten komt van een internationale jury, met vertegenwoordigers van twintig landen.

Update

Ondertussen kennen we ook de exacte data waarop de halve finales en finale gaan zijn. De eerste halve finale vindt plaats op 12 januari, de tweede op 19 januari en de finale houden ze op 26 januari. Alles is te volgen via France 2.

Er blijft een expertenpanel om tijdens de uitzendingen de songs te becommentariëren, maar zij verliezen hun stemrecht en geven louter advies. Zangeres Vitaa, zanger Christophe Willem en componist en acteur André Manoukian zetelen in het panel. Amir (ESF 2016) keert dus niet terug.

Tijdens de persconferentie werden ook de achttien kandidaten van de voorronde bekendgemaakt. Die vind je terug in onderstaande tabel. Negen kandidaten nemen deel aan elke halve finale. Op 20 december worden de songs alvast deels vrijgegeven.

Deelnemer(s)Nummer
AysatComme une grande
Battista AcquavivaPassio
Bilal HassaniRoi
Chimène BadiLà-haut
DoutsonSois un bon fils
Emmanuel MoireLa promesse
FlorinaIn the Shadow
GabriellaOn cherche encore
LautnerJe n'ai pas le temps
MazyOulala
NaestroLe brasier
NoemieMa petite famille
PhilipeliseMadame la paix
SeemoneTous les deux
Sylvàn AregLe petit Nicolas
The DivazLa voix d'Aretha
Tracy de SáPor aqui
UgoCe qui me blesse

Advertentie