Israël

ISRAEL

Dana International en Offer Nissim brengen Pridesong uit

We Can Make It, zo heet de single die beroemde DJ Offer Nissim uitbrengt, samen met Israëlische songfestivalwinnares Dana International. Klein detail: het liedje werd speciaal gemaakt voor de start van de verschillende Prides in juni, maar de song komt nu pas uit. Door die vertraging van meer dan twee maanden zijn de meeste Prides al afgelopen. Foto: Tjap Pintoe.

In Israël is de single best groot nieuws. Offer Nissim, een DJ die heel de wereld rondreist en al officiële remixen voor Madonna maakte, ontdekte Dana International bij het begin van de jaren ’90 en lanceerde haar. Hij werkte ook mee aan Diva, maar de twee gingen in onenigheid uit elkaar na het floppen van Dana’s eerste internationale cd Free in 1999. Nu, bijna twintig jaar later, werken ze weer samen. Toch raakten beide partijen het lang niet eens over een releasedatum. De song ging in juni al in première, maar de release werd lang uitgesteld.

We Can Make It is een echte clubsong en de tekst brengt een goede boodschap: wij zijn allemaal gelijk! Dana International bracht de song al tijdens verschillende optredens, ook op AntwerpPride (check de beelden hieronder). Je kan de song downloaden via iTunes of streamen.

play

 

 

play

 

Advertentie