Israël

ISRAELTEL AVIV 2019

Gastland Israël als 14e aan bod in finale

Israël zal als veertiende aantreden in de finale van het Songfestival 2019. Dat werd willekeurig bepaal tijdens de vergadering van delegatiehoofden in Tel Aviv.

Momenteel zijn de delegatiehoofden van alle 41 landen die dit jaar meedoen aan het Eurovisiesongfestival in Israël voor de jaarlijkse HoD meeting, ofwel de vergadering van de delegatiehoofden. Ze overhandigen daar officieel hun inzendingen aan de EBU, met alle informatie over de artiesten, liedjestekst en plannen voor het live optreden op het podium in Tel Aviv. Ook werd traditiegetrouw de startpositie van het gastland geloot. Sinds 2013 wordt de volgorde bepaald door de producers van het Songfestival, maar de plek van het organiserend land wordt nog wel willekeurig bepaald om partijdigheid te vermijden.

De eerste producent van dit Songfestival is overigens voor het vierde opeenvolgende jaar de Zweed Christer Björkman, die ook de Songfestivalvoorronde Melodifestivalen produceert. Hij zal dus wellicht opnieuw de startvolgorde voor de halve finales en de finale (mee)bepalen. Wanneer we die kennen, is nog een vraagteken. Vorig jaar was het alleszins op 3 april.

Israël wordt dit jaar vertegenwoordigd door zanger Kobi Marimi en de ballade Home.

Advertentie