Israël

ISRAELKIEV 2017LANDEN

Ingekorte voorronde start in januari

Net zoals de voorbije twee jaar zal de Israëlische kandidaat voor het songfestival gekozen worden via de voorronde HaKochav Haba La’eirovizyion (Rising Star for Eurovision). Dit jaar komen er ‘maar’ tien shows door een gebrek aan zendtijd. In januari 2017 beginnen ze er aan.

Na alle shows van HaKochav Haba La’eirovizyion weten we wie voor Israël naar het Eurovisiesongfestival in Oekraïne gaat. De song zelf naar alle waarschijnlijkheid weer intern gekozen worden. De voorbije edities leverde de talentenjacht maandenlange televisieshows op, maar in 2017 komen er maar ‘tien’ op antenne door gebrek aan zendtijd en omdat het strakke selectieschema om een inzending aan te duiden niet in het gedrang mag komen. Dat schrijft krant Israel HayomDe voorronde start in januari.

Voort is het nog niet duidelijk welke omroep zal instaan voor de Israëlische songfestivaldeelname van 2017. De lancering van de nieuwe Israëlische omroep IPBC is uitgesteld naar april 2017 waardoor de kans bestaat dat huidige omroep IBA nog langer zal blijven bestaan.

Rising Star dient sinds twee jaar als de Israëlische voorronde en dat leverde meteen al twee finaleplaatsen op. Nadav Guedj haalde de top tien in 2015, terwijl Hovi Star (foto) dit jaar veertiende werd in Stockholm met Made of Stars.

play

Advertentie