Israël

ISRAEL

Israël keert terug naar preselectie voor Songfestival 2024

De finale van Eurovisiesongfestival 2023 is nog geen maand geleden, in Israël zijn de ogen al gericht op de aankomende editie. De Israëlische omroep KAN heeft vandaag bekend gemaakt dat het land in Zweden vertegenwoordigd zal worden door de winnaar van de talentenjacht The Next Star.

Na de interne selectie van Noa Kirel voor het festival van 2023 keert Israël dus terug naar een preselectie. The Next Star is een talentenjacht, ook bekend als Rising Star.

Eerdere preselecties

The Next Star werd eerder als selectiemethode voor de Israëlische kandidaat gebruikt. Tussen 2015 en 2020 werden achtereenvolgens Nadav Guedj, Hovi Star, Netta, Kobi Marimi en Eden Alene geselecteerd. Laatstgenoemde werd in 2021 opnieuw verkozen na de geannuleerde editie van het Songfestival in 2020. Het beste resultaat uit deze selectie staat op naam van Netta. In 2018 won zij het festival met Toy.

Voor 2022 werd afgestapt van de selectie via The Next Star. De winnaar van een andere talentenjacht, The X Factor Israel, mocht naar Turijn afreizen. Michael Ben David wist de finale van het festival niet te behalen.

Interne selectie voor 2023

Voor het festival van dit jaar werd Noa Kirel geselecteerd. Noa geldt als één van de grootste sterren van Israël. Ook op het Songfestival was zij erg succesvol: Unicorn behaalde een derde plek.

Meer informatie volgt

Verdere informatie over kandidaten en de data waarop de selectie zal plaatsvinden zijn nog niet bekend gemaakt.

Advertentie