Israël

ISRAEL

Israëlische voorronde ‘The Next Star’ komt terug

De Israëlische omroep KAN heeft officieel bekendgemaakt, in samenwerking met tv- station Keshet12, dat het succesvolle format The Next Star for Eurovision ook volgend jaar opnieuw op het scherm verschijnt en zal dienen als voorronde voor Israël. 

In 2019 zullen echter enkele wijzigingen worden doorgevoerd. Voorbijgaande jaren diende de tv-show om een zanger(es) te vinden en werd het nummer soms intern gekozen. Volgend jaar zal het nummer gekozen worden tijdens een extra uitzending. Daarnaast zal KAN op haar eigen Kanaal 11 een show uitzenden (Het Laatste Ticket Naar De Finale), waarin de winnende kandidaat ook naar de finale mag van The Next Star For Eurovision. Begin juli vonden de eerste audities al plaats. Wanneer de eigenlijke shows zullen worden uitgezonden worden later bekendgemaakt.

De invoering van het programma in 2015 was een keerpunt voor Israël op het EurovisiesongfestivalHet land behaalde sindsdien twee top tien plaatsen en één overwinning.

Junior Eurovisiesongfestival

Voor het Junior Eurovisiesongfestival dat doorgaat in november in Minsk zal KAN ook een voorronde houden die Pre Junior Eurovision zal heten. Het land maakt dit jaar een terugkeer op het JESF.

Israël op het Songfestival

Het land debuteerde in 1973 en het heeft in totaal eenenveertig keer deelgenomen en haalde vier overwinningen binnen.

  • 1978: Izhar Cohen and the Alphabeta – Abanibi
  • 1979: Milk and Honey – Hallelujah
  • 1998: Dana International – Diva
  • 2018: Netta Barzilai – Toy

Advertentie