Israël

ISRAEL

Vijf talen te horen in Songfestivallied Israël

The Next Song For Eurovision is afgelopen. Dat wil zeggen dat Israël na een kandidaat nu ook een lied heeft om naar Rotterdam te sturen. Eden Alene zal Feker libi zingen op het komende Songfestival.

Israël, vorig jaar met omroep KAN nog het gastland, gebruikte twee shows om hun inzending aan te duiden. Eerst via The Next Star For Eurovision (voor de laatste keer trouwens). Die talentenjacht leverde Eden Alene op als winnares. Zij kreeg vier liedjes aangeboden om te zingen in nationale finale The Next Song For Eurovision. Jury en publiek kozen het winnende lied.

Beluister het liedje van Eden: 

Lied Feker libi komt van Doron Medalie, de man achter onder andere het winnende Toy. In dit lied hoor je trouwens vijf verschillende talen: Amharisch, Engels, Hebreeuws, Arabisch en een verzonnen Afrikaans taaltje.

Eden is de eerste Ethiopisch-Israëlische die Israël vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Ze is een opmerkelijke winnares, want in de eerste ronde van de finale van The Next Star For Eurovision had Eden haar duel verloren. De kandidate kreeg een wildcard waardoor ze toch doorging naar de tweede ronde. Die won ze uiteindelijk door te winnen bij zowel de jury als het publiek.

Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
Eden AleneSavior in the Sound4
Eden AleneRoots2
Eden AleneRakata3
Eden AleneFeker libi1

Advertentie