Israël

ISRAELLISSABON 2018

Zo klinkt ‘TOY’ van Netta Barlizai

In Israël is vanavond de langverwachte inzending van zangeres Netta Barlizai in première gegaan. Het lied heet TOY en schoot ineens naar de top van de lijst bij de bookmakers.

De song gaat over de #metoo-affaire en heeft dus een zwaar feministische inslag. ‘Ik ben je speeltje niet!’, zingt ze kordaat. Ook de kippengeluid die je hoort zijn vrij uniek … Barzilai valt tijdens haar optredens op door een looper, haar sound recorder. Dat is een instrument dat verschillende geluiden en stemmetjes kan produceren. Netta gebruikte haar instrument verschillende keren tijdens voorronde HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Dat mag ze ook doen bij haar optreden op het Songfestivalpodium. Je ziet haar ‘instrumentje’ al in onderstaande clip.

Ook al gelekt 

Het lied was gisteren al gelekt en maakte veel indruk op de fans, en dus ook op de bookmakers. Israël staat daar op het moment van schrijven namelijk op de eerste plek.

Israël neemt dit jaar deel aan de eerste halve finale van het Songfestival, net als onze eigen Sennek. Of het lied de nu al hooggespannen verwachtingen kan waarmaken, weten we over een tweetal maanden.

play

Advertentie