Italië

ITALIEUNCATEGORIZED

Mahmood wint OGAE Poll 2019

Voor het twaalfde jaar op rij organiseerde OGAE International samen met ESCToday deze poll. OGAE leden uit 44 verschillende landen konden hun punten uitbrengen voor de deelnemers van het festival dit jaar in Tel Aviv.

Elk jaar opnieuw worden er in verschillende landen viewingparties georganiseerd door de leden van OGAE. Ze komen samen om alle nummers te bekijken en dan hun stem uit te brengen. De leden stemmen hetzelfde als tijdens het echte festival en punten van één tot twaalf worden verdeeld. Ook de leden onze partner OGAE Belgium brachten hun stem uit.

Spannende uitslag

De winnaar werd pas bekend nadat de allerlaatste club uit Duitsland de punten bekend had gemaakt. Soldi van de Italiaanse Mahmood kreeg in totaal dertien keer twaalf punten en eindigt daarmee bovenaan met 411 punten. Zwitserland en Nederland zijn de nummers twee en drie. Tussen de nummer één en twee zaten slechts vijf punten verschil net zoals tussen twee en drie. België sprokkelde achttien punten bij elkaar en eindigde op de achttiende plaats in het klassement. Dit is de top vijf van 2019:

  1. Italie – Mahmood – Soldi
  2. Zwitserland – Luca Hänni – She Got Me
  3. Nederland – Duncan Laurence – Arcade
  4. Noorwegen – KEiiNO – Spirit in the Sky
  5. Cyprus – Tamta – Replay

Wat wil dit zeggen?

Is dit resultaat ook ineens de beslissing voor 18 mei? Neen. Hoewel de voorbije jaren de uitslag al heeft geklopt, hebben er ook nummers in de top 10 gestaan via deze poll die zelfs de finale niet hebben gehaald. In 2011 verkozen de leden van OGAE het nummer van Kati Wolf, What About My Dreams, tot winnaar. Het werd tweeëntwintigste in de finale. Voor het volledige scorebord en gedetailleerde uitslagen, kan je terecht op deze website.  

Advertentie