Noorwegen

NOORWEGEN

Deze artiesten nemen deel aan ‘Melodi Grand Prix’

In Noorwegen werd op een persconferentie de deelnemerslijst bekendgemaakt van Melodi Grand Prix 2017, de Noorse voorronde voor het Eurovisiesongfestival, niet te verwarren met de gelijknamige Deense voorronde.

In een persconferentie die live op televisie werd uitgezonden op omroep NRK, werden de tien kandidaten een voor een bekendgemaakt door Jan Karlsen, de Noorse Christer Björkman, en Kåre Magnus Bergh en Line Elvsåshagen (foto), die ook de feitelijke nationale finale volgende maand zullen presenteren. Het volledige deelnemersveld vind je hieronder terug:

Deelnemer(s)Nummer
AmmunitionWrecking Crew
UlrikkePlaces
Amina SewaliMesterverk
JOWSTGrab the Moment
Kristian ValenYou & I
Elin & The WoodsFirst Step In Faith
Jenny AugustaI Go Where You Go
EllaMamma Boy
Rune Rudberg BandRun Run Away
In FusionNothing Ever Knocked Us Over

Fragmenten van de tien songs vallen hier te beluisteren. De rockband Ammunition heeft als leadzanger Åge Sten Nilsen. Hij nam met In My Dreams als lid van de groep Wig Wam al deel aan het Eurovisiesongfestival 2005, toen ook in Kiev. Wig Wam werd 9e in de finale.

2018

Een regelwijziging in de Noorse voorronde stelt dat er, in navolging van landen als Zweden en Finland, ook hier een Europese jury mee stemrecht zal krijgen. De jury bepaalt mee welke vier songs van de tien doorstoten naar de superfinale, waar enkel de Noorse kijkers het eindoordeel mogen vellen. Overigens is, ook net als in Finland, de inschrijving voor de voorronde van 2018 nu al geopend. Geïnteresseerde artiesten en componisten kunnen zich tot en met 10 september inschrijven op de officiële Noorse songfestivalwebsite.

Op zaterdag 11 maart vindt de finale plaats, opnieuw vanuit de zaal Oslo Spektrum in de Noorse hoofdstad. Op diezelfde avond kiezen ook de Zweden, de IJslanders en de Litouwers hun inzendingen voor Kiev.

Advertentie