Rusland

RUSLAND

Yuliya Samoylova opnieuw gekozen voor Rusland

Voor het tweede opeenvolgende jaar werd zangeres Yuliya Samoylova door de Russische omroep intern geselecteerd om haar land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat laat de zangeres weten via sociale media, de Russische omroep bevestigde dat nieuws ondertussen.

Vorig jaar werd zangeres Yuliya Samoylova al intern aangeduid, toen met haar song Flame Is Burning. Al gauw bleek dat Samoylova onlangs nog had opgetreden op de Krim, betwist grondgebied tussen Rusland en Oekraïne, gastland van het Songfestival vorig jaar. Dat was volgens de Oekraïense veiligheidsdiensten genoeg reden om haar drie jaar lang de toegang tot Oekraïens grondgebied te ontzeggen.

De EBU hoopte de gemoederen te bedaren door de Oekraïeners te overtuigen een uitzondering te maken (wat niet lukte) en de Russen te overtuigen iemand anders te selecteren (wat ook niet lukte), en kwam uiteindelijk met een noodoplossing die leek op een aprilgrap. Juliya mocht per satelliet vanuit Rusland zingen en kon zo deelnemen zonder effectief in Oekraïne aanwezig te zijn. De Russen zagen dat ultieme voorstel niet zitten, en besloten zich terug te trekken, waardoor het deelnemersaantal te elfder ure nog terugviel op 42.

Omroep weet belofte te houden

In juni vorig jaar al schreven we dat de zangeres zelf veel zin had in een nieuwe deelname en dat ze toen al twee songs in de aanbieding had. Nu werkt ze volgens ESCKaz samen met Alexey Gobulov, die eerder al de podiumact uitdokterde voor Polina Gagarina. Zij werd drie jaar geleden 2e op het Songfestival in Wenen met A Million Voices.

Samoylova laat weten dat ze samen met haar echtgenoot nog steeds twee liedjes heeft klaarliggen om in Lissabon op te voeren, een over de ruimte en een over een sprookje. Maar de Russische omroep Channel One krijgt het laatste woord en mag uiteindelijk de knoop doorhakken. Wanneer de inzending precies wordt gekozen en wanneer en hoe ze zal worden bekendgemaakt, is nog niet bekend. ‘We bevestigen dat Yuliya naar Lissabon gaat, zoals we al zeiden in maart vorig jaar toen ze niet werd toegelaten. Onze kandidate is zich al aan het voorbereiden’, staat in een persmededeling van de omroep.

Вот и началась подготовка в Евровидению! Наконец-то!🎤 Встретились нашей командой с режиссером-постановщиком Алексеем Гол…

Geplaatst door Yulia Samoylova op vrijdag 26 januari 2018

Advertentie