Vier vrouwen presenteren Songfestival 2018

Het Eurovisiesongfestival 2018 zal door vier vrouwen worden gepresenteerd. Dat meldden Portugese media afgelopen weekend al, en werd vandaag op een persconferentie bevestigd door de EBU en de RTP, de Portugese organiserende omroep.

Nadat vorig jaar drie mannen de presentatierol op zich namen, wordt nu dus gekozen voor het andere uiterste. Niet minder dan vier dames worden de schermgezichten tijdens de halve finales en de finale van het komende Songfestival. Drie ervan, Catarina Furtado, Filomena Cautela en Sílvia Alberto, zijn bekende presentatrices op de Portugese televisie. Daniela Ruah is een Portugees-Amerikaanse actrice die al jaren een vaste rol heeft in de misdaadserie NCIS: Los Angeles. Voor haar wordt het de eerste grote presentatieklus.

Het is de eerste keer ooit dat er officieel vier presentatoren tegelijk zullen presenteren. In 2009 waren er ook vier personen op de job gezet, maar waren er aparte duo’s voor de halve finales en voor de finale. In 2015 waren er ook al drie vrouwen die de kijkers doorheen de show gidsten en was er ex-winnares Conchita Wurst om de greenroomgesprekjes op zich te nemen, maar zij werd niet als presentatrice aangekondigd. Ook was er in het jaar van Wurst, 2014, al een presentator die vooral faam had door een rol in een televisieserie: Pilou Asbæk had internationale bekendheid geoogst als acteur in de Deense tv-reeks Borgen.

Furtado, Cautela, Alberto en Ruah zullen de kijkers verwelkomen tijdens de halve finales van dinsdag 8 en donderdag 10 mei, en tijdens de finale op zaterdag 12 mei dit jaar.

Geef een reactie