Frankrijk

FRANKRIJKSTOCKHOLM 2016

Amir voor Frankrijk naar songfestival met ‘J’ai cherché’

Zanger Amir Haddad zal onze zuiderburen vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat maakte de zanger zelf wereldkundig via Twitter.

Vorige week pakte het Franse televisieprogramma Touche pas à mon poste al uit met de primeur, maar op een officiële bevestiging bleef het nog wachten tot vandaag. En dan nog is ze bijna twee weken te vroeg gekomen: het Franse delegatiehoofd had de bekendmaking voor zaterdag 12 maart gehouden, maar van die datum is kennelijk afgestapt.

Amir Haddad is van Israëlische origine. In 2014 werd hij derde in de Franse versie van talentenjacht The Voice. In datzelfde jaar verscheen zijn enige album tot hiertoe, het Hebreeuwstalige Vayehi.

We hebben er ineens ook de inzending bijgekregen. Amir zal zijn laatste nieuwe single, J’ai cherché, in Stockholm brengen. Op een versie van drie minuten en een videoclip is het nog even wachten, maar er is alvast een videoclip op YouTube te vinden. Frankrijk neemt als land van de Big 5 meteen deel aan de finale van zaterdag 14 mei.

J’ai cherché:

play

Advertentie