Australië

AUSTRALIESTOCKHOLM 2016

Anja Nissen: ‘Australië wilde me op songfestival’

Anja Nissen staat zaterdag in de finale van Dansk Melodi Grand Prix 2016. Toch is ze geboren en getogen in Australië en werd ze al eens gevraagd om haar thuisland te vertegenwoordigen op het songfestival.

Anja Nissen werd geboren in Sydney, maar haar ouders zijn Deens van oorsprong en emigreerden in hun jeugd naar Australië. Dat verklaart enigszins waarom ze in de Deense voorronde aantreedt. De winnares van The Voice Australia zei in een interview met ESC Daily dat het aanvankelijk de bedoeling was om Australië te vertegenwoordigen op het songfestival.

‘Ik werd gevraagd voor het songfestival, maar jammer genoeg is dat op niks uitgedraaid. Ik zou heel graag op het songfestival willen zingen’, aldus Nissen die aantreedt met Never Alone, een nummer van Emmelie de Forest. Het nummer werd eigenlijk al eens door de songfestivalwinnares van 2013 gezongen op een podium, maar ze bracht het nooit uit en daarom keken de Denen het euvel door de vingers.

‘Het is een heel leuk en energetisch lied waar iedereen zich wel in kan vinden. Het is prima voor het songfestival want het gaat erover dat iedereen bij elkaar moet komen’, klinkt het. Ondanks het feit dat ze de dubbele nationaliteit heeft, is ze wel wat zenuwachtig. ‘Ik leer nog maar net Deens, dus dat is wel wennen. Gelukkig heb ik wel de ervaring van The Voice‘, klinkt het.

Australië zou dit jaar door Delta Goodrem vertegenwoordigd worden. ‘Het zou zo raar zijn als ik Dansk Melodi Grand Prix 2016 zou winnen. Dan zou ik het in Stockholm tegen haar moeten opnemen. Dat wil ik eigenlijk niet, want Delta is super’, besluit Nissen die niet de enige artieste is die gevraagd werd om deel te nemen. Eerder raakte ook al bekend dat Kylie Minogue werd gepolst.

Advertentie