Denemarken

DENEMARKENSTOCKHOLM 2016

Deense line-up opnieuw uitgelekt

In Denemarken heeft men geen lessen getrokken uit de fouten van vorig jaar. Toen raakte de deelnemerslijst voortijdig bekend via Spotify en dat is ook dit keer het geval.

Eerder deze week liet de Deense omroep weten dat het zijn tien finalisten geselecteerd had. Op 28 januari zouden ze die bekendmaken samen met de volledige songs, een dag later zou het album verschijnen. Net zoals vorig jaar verscheen het album voortijdig op de streamingsdienst Spotify waardoor de tien finalisten dus al bekend zijn.

Dit zijn de tien finalisten en hun songs:

  1. David Jay – Rays of Sunlight
  2. Simone – Heart Shaped Hole
  3. Muri & Mario – To Stjerner
  4. Sophia Nohr – Blue Horizon
  5. Veronicas Illusion – The Wrong Kind
  6. Lighthouse X – Soldiers of Love
  7. Kristel Lisberg – Who Needs A Heart
  8. Jessica – Break it Good
  9. Bracelet – Breakaway
  10. Anja Nissen – Never Alone

Simone doet voor de derde keer mee aan de voorronde. Zij finishte in 2013 nog derde met Stay Awake. Emmelie de Forest haalde het dat jaar en won nadien in Malmö ook het songfestival. Ook in 2010 was ze erbij en eindigde ze op de derde plek met How Will I Know. Er is ook een Australische kandidate bij, namelijk Anja Nissen (foto) die in 2014 nog het derde seizoen van The Voice of Australia won.

De groep Bracelet doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zij hebben ook een songfestivallink. Het is immers een gloednieuwe Zweedse groep met Charlie Grönvall, Felix Grönvall en Rebecca Krogmann. Charlie en Felix zijn de zonen van Nanne Grönvall. Zij nam al zeven keer deel aan de Zweedse voorronde Melodifestivalen. Zij zijn overigens ook de kleinzoons van Benny Andersson van ABBA. De twee namen in 2014 al deel aan Melodifestivalen met de groep Little Great Things.

Op zaterdag 13 februari zendt DR de finale van Dansk Melodi Grand Prix 2016 uit vanuit Forum Horsens. Vorig jaar strandde Anti Social Media met The Way You Are in de halve finale. Dat was Denemarken al sinds 2007 niet meer overkomen.

Advertentie